## NARAYANA MEDICAL COLLEGE

## Chinthareddy Palem, NELLORE-524003 DEPARTMENT OF MEDICAL EDUCATION

\_\_\_\_\_

Name Of The Program: Curriculum Implementation and Support Program-II Participants: 27 Dates of Program: 22.09.2020 TO 23.09.2020

The second curriculum implementation support programme was conducted for 2 days at narayana medical college, Nellore, under the aegis of NMC regional centre vizag. Programme started with icebreaking and introduction followed by introduction of new curriculum to the participants. The role of CBME and its need for implementation in current scenario was discussed. Several tasks and group activities constituted major part of days programme which all participants found engaging. Role of IMG and competencies were discussed in detail. GMER regulations as envisaged by NMC were discussed to the core. Newly introduced topics to curriculum- viz. foundation course, early clinical exposure, electives and AETCOM module were introduced to participants.















## CISP II workshop Curriculum Implementation Support Program (CISP) – II Workshop Dates: 22.09.2020 & 23.9.2020

CISP – II Day 1 (Date: 22.09.2020)					
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty	
8.30 - 09.00	Registration, Pre-test		30 min	Dr.B.Madhavulu/Dr.C.Jyothi	
09.00-09.30	Introduction, Inauguration, Icebreaking	Ice breaking and introduction of participants and faculty	≺umin	Dr.V.Surya Prakasa Rao	
09.30-10.30	Competency based medical education (CBME)	Definition of competency Difference between competency, objectives & outcomes (with examples Introduction to CBME salie differences from conventional model	k ); 60 min	Dr.P.Sreenivasulu Reddy	
10.30 - 10.45	Tea Break				
10.45 – 11.15	IMG; Goals, Roles & Competencies	How to link national health needs to competencies and objectives	30 min	Dr.B.Madhavulu	
11.15 – 12.15	Deriving objectives from competencies	Demonstrate linking of competency with domains of learning using the competency sheet	60 min	Dr.C.Jyothi/Dr.K.Prasanna Poorna	
12.15 – 13.00	Linking competency objectives to Teaching Learning Methods (TLM)	Hands- on experience group work, small groups work with faculty emphasis on proper alignment discuss relevant TL methods	45 min	Dr.C.Jyothi Dr.K.PrasannaPoorna/	
13.00-13.45		Lunch			
13.45 – 14.15	Graduate Medical Education Regulations (GMER) 2019	Timeframe, training methods integration, assessment, new additions like Foundation Course	30min	Dr.V.Surya Prakasa Rao	
14.15 – 14.45	Foundation/Course	Concept of Foundation Course	30 min	Dr.S.V.Phanindra	
14.45-15.00		Tea Break	I		
15.00-15.30	Electives	Concepts, Components, Timeframe & Examples	30 min	Dr.E.Anand Reddy	
15.00 - 16.00	Early Clinical Exposure	Concepts, Components, Timeframe & examples	30 min	Dr.V.Mahidhar Reddy	
16.00 - 17.00	AETCOM Module	Purpose, mission & objectives & Booklet	60 min	Dr.S.V.Phanindra	

			review			
CISP – II Day 2 (Date: 23.9.2020)						

CISP – II Day 2 (Date: 23.9.2020)				
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty
8.30 - 09.00	Review – Preview		30 min	
09.00-09.45	Student Doctor – Clinical Teaching	Concept, frame work & group activity	45 min	Dr.S.V.Phanindra
09.45-11.00	Alignment and Integration	Concept, frame work (using examples from competency table)	75 min	Dr.B.Sowjanya
11.00 - 11.15	Tea Break			
11.15 – 13.00	Skills training	Competency acquisition, skills lab: group activity prescription skills	105 min	Dr.V.Mahidhar Reddy
13.00-13.45	Lunch			
13.45 - 14.45	Assessment in CBME	Principles as relevant to CBME, assessment methods	60 min	Dr.B.Madhavulu
14.45 - 15.00	Tea Break			

15.00 - 16.00	Aligning assessment to competency objectives & TLM	Group activity	60 min	Dr.B.Sowjanya
16.00 - 16.45	Curricular governance	Presentation & discussion	45 min	Dr.P.Sreenivasulu Reddy
16.45 – 17.15	Log book & Feed back	Log book modules & formative feedback	30 min	Dr.V.Surya Prakasa Rao
17.15 – 17.30	Open House & Feedback, Post Test		30 min	Dr.S.V.Phanindra
17.30	Valedictory			All faculty

DEAN